subota, 10. prosinca 2011.

Za požderat

Dan je bio beskrajno lijep i ugodan. Kasnojesenje sunce obasjavalo je šarene krošnje stabala, bojajući svijet u najdivnijem svjetlu. Širom je otvorio prozor i udahnuo duboko, osjećajući prohladan zrak kako mu miluje plućna krila. Susjed odozdo zapalio je cigaretu, pa se u njega ušuljalo i malo duhanskog dima, brzo je zatvorio prozor i odlučio da ovakav dan ne smije provesti u svoja četiri zida. Obukao je cipele, kaput i krenuo. U obližnjem parku sjeo je na drvenu klupu na kojoj su bili izrezbareni svakakvi pubertetski ožiljci. Raširio je ruke na naslonu, prekrižio noge i opet duboko udahnuo, ovaj put bez bojazni da će u njega ući neželjeni elementi. Tada je uzeo crni kožni blokić iz džepa i olovku i počeo zapisivati svoj doživljaj.


Dvije klupe dalje, okupani optimizmom i ljubavlju, sjedili su mladić i djevojka. Osmjesi im nisu silazili sa lica, uživajući međusobno razmjenjujući nježne riječi, ljubavne poruke, epitete i hvalospjeve. Nisu primjećivali da ih on promatra, nisu primjećivali ni prolaznike pokraj njih, primjećivali su samo jedno drugo.Njen blijed ten i crvena kosa zajedno su činili savršenu protutežu njegovom crnomanjastom licu sa trodnevnom bradom. Njena nježna vanjština ublažavala je njegove markantne oštre crte lica i grube dlake na licu, a njegova je pojava kraj nje krhke ostavljala dojam zaštitnika i princa na bijelom konju kojeg je cijeli život čekala. Najednom su oboje zastali u svojoj demonstraciji sreće i pogledom pratili žarkocrveni list kako pada sa obližnjeg stabla. On je naglo ustao i herojskim skokom ulovio polumrtvi ukras, pa ga teatralnim naklonom ponudi svojoj djevi, koja ushićeno cikne i primi ga kao svojevrsni zavjet. Kad je natrag sjeo kraj nje, primio je ruku kojom je držala list i nježno ga primakne njenom licu pomilovavši joj obraze već lagano promrzle. Poljupcima je pratio škakljucanje lista po licu sve dok im se usne nisu srele i ispreplele u vruć, strastven poljubac.


Osjetio je tada da je prešao granicu privatnosti, pa makar se taj ljubavni čin odvijao i na javnom mjestu, pa je žurno pospremio blokić i olovku, ponovo duboko udahnuo svježi jesenji zrak pa laganim korakom krenuo kući. Skinuo je jaknu, izuo cipele , otvorio blokić i ponovo pročitao svoje viđenje epizode iz parka.

Požurio je u kupaonu, brzo skinuo hlaće, sjeo, a iz njega je potekao nježnosmeđi svilenkasti proljev.

0 komentari:

Objavi komentar