četvrtak, 10. veljače 2011.

Od prvog do prvog


Svi se nešto žale da je kriza...Ma kakva kriza?!

Evo,pogledajte moj primjer:

Svi znamo da se bez jela ne može,svaki dan moraš kupiti kruh i mlijeko. Kupiš i Tirolsku nekoliko dana nakon penzije, da se počastiš. Kad već krenete u dućan, odete i do doktora. Danas te možda ne boli ništa, ali već kad ste vani,i kad ste bili u dućanu pola sata jer su baš u to vrijeme svi krenuli po gablece, kao da ne mogu pričekati, ionako nitko ništa ne radi na tim njihovim "poslovima" (u moje vrijeme radilo se od jutra do mraka, bogme)... Što sam ono htjela reći...Da! Odite i do doktora kad ste već vani. Ako ne vjerujete doktoru opće prakse, odite do bolnice. Tramvaj je besplatan, ali naoružajte se strpljenjem jer ova današnja mladež hoda sa torbama na leđima (kao da ih nešto uče u tim školama) i ne diže se starijima sa stolaca (kao da ih roditelji uče kulturi).

Oko tri, pola četiri, kad ste gotovi sa pregledom kod bezobrazne doktorice koja se čudila zašto sam opet kod nje, krenite prema doma. Pokušajte ignorirati ljude koji se vraćaju sa jutarnjih kava i ove koji glume da rade pa su umorni. Ako imate štap, gurnite,trknite,izborite se za mjesto. Kišobran može poslužiti u kišne dane, čak je i bolji jer je mokar,pa ako ga prislonite na nekoga dovoljno dugo, promočit će im hlače i napraviti vam mjesta kad se odmakne.

Odlično antirecesijsko mjesto je knjižnica. Za samo pedeset kuna možete pročitati sve novine i časopise, čak i one koji vas ne zanimaju!

Jedan mladi gospodin koji radi kod mene, jako simpatičan i zgodan dečko,onako malo puniji,ali to znači da je zdrav, dozvoli mi da posudim i koju knjigu više,iako dolazim svaki dan. U knjižnici je uvijek toplo,pa uštedite na grijanju. Tamo su i ljubazni, pozdrave svakog na dolasku i odlasku,a ne kao u bankama i pošti. Možete im se i potužiti, ispričati životnu priču, sve oni trpe. Jako su dragi.

Kad iz knjižnice dođete doma,oko pola devet, jer knjižnica radi samo do osam, već je vrijeme za krevet, pa grijanje ne morate ni paliti.

Sutra ponovite sve,ponekad malo promjenite raspored da ne postanete dosadni ljudima i pitajte se "Gdje je ta kriza o kojoj svi pričaju?!"

0 komentari:

Objavi komentar