četvrtak, 10. veljače 2011.

Oda nepcu


Amaro,Vlahov il' maleni Stock

da pripremi trasu prvome jelu.

Biska,Loza,nešto rjeđe sok.

Kako znalci kažu,hladnom predjelu.


Francuska salata,vrhnje i sir,

šunka,kulen i šarf kobasa.

Malo paradajza,kuhani krumpir,

Trpanje je počelo,ne čuje se glasa.


Mazalice,kajmak,šopska salata.

Uz to gemišt,pivo il' voda,

Pohane gljive u tijestu od zlata.

Danas je i rukola moda.


Juha,ta svečanost tečna,

krem,od povrća ili bistra,

kokošja,ta kraljica vječna,

Od nje mi vjeđa veselo titra.


Dva su dana prošla od soljenja mesa,

jedan od pripreme paca,

žar nestrpljiv tinja od stresa,

"Daj vratine i mila rebarca!"


Čevapi,pljeskavice,pileće krilo,

šampinjon od vrućine se poti,

Carsko meso gleda me milo,

Radujem se želučanoj dobroti.


Sad je već vrijeme za otkopčati hlače,

Doći do zraka,doći do daha.

Vilica posustaje,teže se žvače,

treba biti mjesta za tanjur graha.


Sarma il' gulaš lijek su za site,

tekuće,a opet kruto,

podmazat će zahvalno grlo,

povečat nam masu brutto.


Hladno crno pivo,

gemišt,škropec il' čisto,

da zalogaj ne ode krivo,

a ni raspoloženje isto.


Od maka makovnjača,

od oraha orehnjača,

bazlamača,bazlamača.

Sve što napravi kuhača.


Pite,štrudle,kremaste torte,

Šnenokle i krafna mala,

Palačinke bilo koje sorte,

Za sve ti ovo,nepce moje,HVALA!

0 komentari:

Objavi komentar